علل تشکیل لکه‌های طاسی در زنان

علل تشکیل لکه‌های طاسی در زنان

علل تشکیل لکه‌های طاسی در زنان

علل مختلفی می‌توانند منجر به [bt_highlight]ریزش شدید مو [/bt_highlight]و ریزش سکه‌ای در زنان شوند. در این مقاله برخی از این علل را مورد بحث قرار می‌دهیم.
طاسی اغلب یک مشکل مردانه در نظر گرفته می‌شود زیرا، ریزش مو در زنان به ندرت منجر به طاسی می‌شود. زنان معمولاً نازک شدن موها را تجربه می‌کنند که خصوصاً در دوران یائسگی و بعد از آن تشدید می‌شود.
طاسی در زنان معمولاً به تشکیل لکه‌های طاسی کوچک و نازک شدن موها محدود است. در ادامه‌ی مقاله برخی از بیماری‌هایی که ممکن است منجر به ریزش مو شدید و لکه‌های طاسی در زنان شوند مورد بحث قرار گرفته‌اند.
علل طاسی در زنان
آلوپسی آندروژنیک
اگرچه مردان بیشتر مستعد ابتلا به آلوپسی آندروژنیک هستند ولی، زنان و مردان هر دو ممکن به این بیماری مبتلا شوند. آلوپسی آندروژنیک در معمولاً منجر به ریزش کامل مو در قسمت بالای گیجگاه و فرق سر می‌شود. آلوپسی آندروژنیک در زنان منجر به نازک شدن پراکنده‌ی موها می‌شود. آلوپسی آندروژنیک در زنان به ندرت ممکن است باعث تشکیل لکه‌های طاسی شود.

علل تشکیل لکه‌های طاسی در زنان

برای بسیاری از افراد آلوپسی آندروژنیک یک بیماری ارثی است. زنانی که سطح هورمون‌های آندروژنیک بالایی دارند بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند. زنان همچنین ممکن است در دوران یائسگی و بعد از آن دچار ریزش مو شوند. کاهش سطح استروژن در این دوره‌ فولیکول‌های مو را نسبت به تأثیرات آندروژن حساس‌تر می‌کند که ممکن است منجر به ریزش مو شود. علاوه بر این‌ها، بیماری‌های زیر ممکن است با آلوپسی آندروژنیک در زنان ارتباط داشته باشند.
سندروم تخمدان پلی‌کیستیک
بارداری
استفاده از قرص‌های ضد بارداری خصوصاً قرص‌های با شاخص آندروژن بالا
آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا بیماری خود ایمنی است که ممکن است هم مردان و هم زنان را مبتلا کند و باعث طاسی در ناحیه‌ای خاص می‌شود. ولی، برخی اوقات ممکن است منجر به طاسی کامل شود. آلوپسی آره آتا معمولاً با لکه‌های طاسی دایره‌ای شکل همراه است ولی، ممکن است شکل‌های دیگری نیز داشته باشد.
آلوپسی آره آتا علاوه بر سر می‌تواند نواحی دیگر بدن را نیز تحت تأثیر قرار دهد. در این بیماری فولیکول‌های مو به اشتباه توسط دستگاه ایمنی بدن مورد حمله قرار می‌گیرند. آلوپسی آره آتا برخی اوقات خود به خود بهبود پیدا می‌کند و رشد موها با درمان یا بدون درمان ادامه پیدا می‌کند.
عفونت‌های قارچی
عفونت‌های قارچی نیز ممکن است باعث تشکیل لکه‌های طاسی شوند. لکه‌های طاسی تشکیل شده به خاطر عفونت قارچی معمولاً ظاهری قرمز رنگ و فلس مانند دارد. عفونت همچنین ممکن است باعث خارش شود. با درمان عفونت رشد موها ادامه پیدا می‌کند.

علل تشکیل لکه‌های طاسی در زنان

تلوژن افلوویوم
این بیماری معمولاً با یک شوک یا زخم و استرس زیاد همراه است که ممکن است باعث شود فولیکول‌ها به حالت استراحت بروند. این به نوبه‌ی خود چرخه‌ی طبیعی رشد مو را مختل می‌کند. برخی از عوامل شایعی که ممکن است منجر به تلوژن افلوویوم شوند عبارتند از:
عمل جراحی
استرس زیاد
زایمان
عفونت‌های شدید
مشکلات تیروئید
استرس مزمن
بیماری‌های مزمن
رژیم غذایی نامناسب
سوء تغذیه
درماتیت آلرژیک پوست سر
ریزش مو ناشی از تلوژن افلوویوم غلب خود به خود برطرف می‌شود. رویش مجدد موها در عرض 2 الی 3 ماه شروع می‌شود.
مشکلات تیروئید
مشکلات تیروئید مانند کم‌ کاری و پرکاری تیروئید در زنان کاملاً شایع است و هر دو ممکن است منجر به ریزش مو شوند. بالا بودن یا پایین بودن غیر طبیعی هورمون‌های تیروئیدی نه تنها باعث ریزش می‌شود بلکه همچنین ممکن است باعث تغییر در بافت و خشک و زبر شدن موها شود. مشکلات تیروئید علاوه بر موی سر ممکن است موهای نواحی دیگر بدن را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
پسوریازیس پوست سر
پسوریازیس بیماری دیگری است که ممکن است با ریزش مو ارتباط داشته باشد. پسوریازیس معمولاً باعث تشکیل لکه‌های فلس مانند قرمز رنگ می‌شود که با پوسته پوسته شدن شوره مانند بر روی پوست سر همراه است. خارش شدید ناشی از این بیمار را وادار می‌کند ناحیه‌ی مورد نظر را بخاراند که ممکن است منجر به ریزش مو شود.
علت پسوریازیس پوست سر نامشخص است ولی، گفته می‌شود پسوریازیس پوست سر با دستگاه ایمنی ارتباط دارد. سلول‌های T به اشتباه سلول‌های پوست را مورد حمله قرار می‌‌دهند. این منجر به افزایش تولید سلول‌های پوست و گلبول‌های سفید خون شامل سلول‌های T می‌شود. این منجر به تجمع سلول‌های مرده‌ی پوست و گلبول‌های سفید خون بر روی پوست سر می‌‌شود که لکه‌های ضخیم و فلس مانند تشکیل می‌شوند.

اینجا هم میتوانید بیشتر در مورد این مطلب بخوانید:  طاسی خود را درخانه درمان کنید

علل تشکیل لکه‌های طاسی در زنان

علل دیگر
علاوه بر علل فوق‌الذکر، برخی عوامل دیگر نیز ممکن است منجر به ریزش مو و تشکیل لکه‌های طاسی در زنان شوند:
لوپوس
شیمی درمانی و پرتو درمانی
داروهای تیروئید
مصرف بیش از حد ویتامین A
درمان طاسی زنان
ریزش غیر طبیعی مو و لکه‌های طاسی را تنها پس از شناسایی علت زمینه‌ای می‌توان درمان کرد. اگر ریزش مو به خاطر آلوپسی آندروژنیک باشد، با استفاده از مینوکسیدیل و فیناستراید می‌توان آن را درمان کرد. برخی اوقات از ترکیب ترتینوئین با مینوکسیدیل ، دوتاستراید و اسپیرونولاکتون نیز برای درمان این بیماری استفاده می‌شود.
برای درمان آلوپسی آره آتا معمولاً از کورتیکواستروئیدها و کلوبتازول استفاده می‌شود. از استروئید‌های تزریقی به همراه مینوکسیدیل ، آنترالین و سیکلوسپورین نیز می‌توان برای درمان آلوپسی آره آتا استفاده کرد.
اگر رژیم غذایی علت ریزش مو باشد، با استفاده از رژیم غذایی مناسب می‌توان آن را درمان کرد.
از طرف دیگر، برای درمان لکه‌های طاسی ناشی از عفونت‌های قارچی به داروهای ضد قارچی مناسب نیاز خواهید داشت.

علل تشکیل لکه‌های طاسی در زنان

برای درمان پسوریازیس پوست سر از اسید سالیسیلیک ، مرطوب کننده‌ها و کورتیکواستروئید‌های موضعی استفاده می‌شود.
برای درمان پسوریازیس شدید از کورتیکواستروئید‌ها ، سیکلوسپورین ، مشتقات خوراکی ویتامین A و D و نور درمانی استفاده می‌شود. برخی اوقات از رتینوئیدها و آنترالین نیز برای درمان این بیماری استفاده می‌شود.
ریزش مو غیر طبیعی اغلب نشان می‌دهد که بدن شما مشکل دارد. پس، اگر دچار ریزش مو هستید، حتماً به پزشک مراجعه کنید و دستورات او را دنبال کنید. در همین زمان، از رژیم غذایی متعادل استفاد کنید ، آب زیاد بنوشید ، استرس را کاهش دهید و به طور منظم ورزش کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *