حقایقی جالب توجه درباره طاسی مردانه

ریزش مو در مردان

ریزش مو در مردان

[bt_highlight]ریزش مو[/bt_highlight] مشکل بسیاری از افراد است ، تا جایی که گاهی بر اثر آن فرد به مشکلات روانی از قبیل افسردگی و اضطراب مبتلا می‌شود.

جهت آشنایی بیشتر با این مشکل، گفتگوی زیر را با دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص بیماری‌های پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی بخوانید.

چه زمانی می‌توانیم بگوییم فردی مبتلا به ریزش مو شده است؟

به‌طور کلی اگر فرد در طول روز بین 50 تا 100 تار موی خود را از دست بدهد، ریزش موی طبیعی دارد. این موها، موهای مرده هستند. اگر این موها را که معمولا با دست کشیدن به سر و شانه زدن به دست می‌آیند، نگاه کنید، متوجه می‌شوید که انتهای سفیدی دارند.

بعضی‌ها فکر می‌کنند چون موها مرده اند و می‌ریزند، دیگر جای آنها مویی در نخواهد آمد. در حالی که این‌طور نیست و جای موهای مرده ریخته، رویش مجدد مو خواهیم داشت و جای نگرانی نیست. ولی به طور کلی تا زمانی که 25 درصد تراکم موها کم نشود، فرد معمولا شکایتی از کم شدن موهایش ندارد.

ریزش مو در مردان

آیا نوع ریزش مو در خانم‌ها و آقایان متفاوت است؟

بله، در آقایان معمولا ریزش مو بسیار شایع است، طوری که می‌گویند 90 درصد آقایان درجاتی از ریزش موی مردانه را دارند. این عامل هم به ژنتیک مربوط می‌شود و هم به مسایل هورمونی.

به‌طور کلی اگر فرد در طول روز بین 50 تا 100 تار موی خود را از دست بدهد، ریزش موی طبیعی دارد. این موها، موهای مرده هستند.

ریزش مو در آقایان به این شکل است که از قسمت شقیقه‌ها شروع می‌شود و به تدریج عقب‌تر رفته و حالت مثلثی شکل به خود می‌گیرد و در نهایت موهای فرق سر، کم و نازک می شوند.

در همه این ناحیه‌ها به هم می‌چسبند و ممکن است هیچ تار مویی روی سرشان نماند، به جز قسمت‌هایی که حساس به هورمون مردانه نیستند، مانند کناره‌های گوش و پشت سر.

ریزش مو

این الگو برای خانم‌ها به چه شکلی است؟

در خانم ها هم علت‌های مختلفی برای ریزش مو وجود دارد:یکی از شایع‌ترین علت‌های ریزش مو در خانم‌ها، کمبود آهن است. معمولا به دلیل خون‌ریزی‌های ماهانه و رژیم‌های لاغری سختی که بعضی از خانم‌ها می‌گیرند، یا دچار کم‌خونی شده و یا ذخیره آهن بدنشان کم می‌شود.

علت شایع دیگر در خانم‌ها مانند آقایان مسایل ژنتیکی است، یعنی خانم‌ها هم دچار ریزش موی مردانه می‌شوند اما طرح ریزش مو در خانم‌‌ها با آقایان فرق دارد.

در خانم‌ها معمولا خط جلوی سر حفظ می‌شود و تراکم موها در قسمت فرق و جلوی سر کم می شود و خانم‌ها احساس می‌کنند زمانی که فرق باز می‌کنند کف سرشان پیداست و موهایشان نازک شده اند.

گاهی این مساله آن‌قدر در خانم‌ها شدید است که قسمت جلوی سرشان مانند آقایان خالی می‌شود، ولی معمولا آنچه که در خانم‌ها دیده می‌شود، کاهش تراکم مو است نه طاسی.

ریزش مو در مردان

ارتباط استعمال دخانیات با ریزش مو در بعضی مطالعات ، ارتباط مشخصیی بین مصرف دخانیات و ریزش موی تیپ مردانه کشف شده است. شاید این ارتباط ، دلیل موثر دیگری برای ترک سیگار باشد. خوشبختانه در بیشتر موارد، ریزش مو- که آلوپسیا نامیده می شود- دال بر وجود مشکل بالینی خاصی نیست .

اینجا هم میتوانید بیشتر در مورد این مطلب بخوانید:  ریزش منطقه ای مو چیست؟

 

اما نگرانی در مورد ریزش مو می تواند تاثیر به سزایی بر شروع افسردگی داشته باشد. نگرانی از این بابت که ریزش مو به معنای پیر شدن است ، تصور رایجی است که اللبته صحیح نیست.بیش از 95% ریزش مو در مردان مشابه بوده و علت آن ژنتیکی است. این ژن از هر کدام از والدین ممکن است منتقل شده باشد.در موارد دیگر باید گفت که مصرف بعضی داروها ،مثلا مصرف بیش از اندازه ویتامین a و یا عدم دریافت پروتئین کافی ممکن است باعث ریزش مو شود.بعضی از ریزش های شدید مو که در فاز تلوژن اتفاق می افتد ناشی از بیماری یا استرس است.

 

ریزش های مو به سبک غیرمردانه و متداول به خودی خود برطرف می شود. پیشگیری از ریزش مو ساده تر از درمان آن است. اگر می خواهید که روش موثری کشف کنید باید به تمرین بپردازید. به این معنا که با امتحان مواد و محصولات مطمئن و با مشورت پزشک می توانید روش موثر را کشف کنید. اگر چه هیچ درمان قطعی در مورد ریزش مو وجود ندارد اما بعضی داروها می توانند این روند را کاهش دهند. به عنوان مثال داروی ماینوکسیدل از جمله موادی است که برای ریزش مو تجویز می شود و سرعت ریز ش مو را در مردان کاهش می دهد و در بعضی موارد نیز حتی باعث رشد موی جدید می شود. اما با قطع مصرف ، ریزش مو دوباره شروع می شود.

ریزش مو در مردان

در ریزش مو به سبک مردانه -طاسی- هورمون dht است که باعث کاهش فولیکول های مو می شود و این روند تا آنجا ادامه می یابد که رشد موی تازه متوقف می شود. برای کاهش تاثیر این هورمون داروی فناستراید تجویز می شود. بعضی از مردان با مصرف این دارو ، رشد موی تازه را گزارش می دهند.به طور کلی تصور می شود تاثیر این دارو قویتر و موثرتر از ماینوکسیدل است.

 

نکته قابل توجه در مورد این دارو این است که زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند زیرا تاثیر سوء بر جنین دارد. باید گفت تاثیر این دارو نیز مانند ماینوکسیدل ، تا زمانی وجود خواهد داشت که مصرف می شود. در پیوند مو ، پزشک موهای سالم را از پشت و کناره های سر برداشته و در مناطق دچار طاسی قرار می دهد. پیوند مو ، عملی پر هزینه است و ممکن است تا مدتی فرد را درگیر اعمال مختلفی کند.

 

بعد از دو ماه نیز موهای پیوند زده شده می ریزد ، اما رشد موهای جدید آغاز می شود و بعد از شش ماه ظاهری طبیعی می یابد. و فارغ از تمام این بحث ها و نظرات باید به این حقیقت اشاره کرد که مو تاثیر به سزایی در شخصیت و حقیقت واقعی شما آقایان ندارد. بهتر است سایر نعمات و دارایی های خود را به خاطر اورید. و یا بهتراست مراقب سایر چیزهایی باشید که کنترل آن ممکن است

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *