علت خارش سر و ریزش مو و نحوه درمان

علت خارش سر و ریزش مو و نحوه درمان

خارش پوست سر، همراه با ریزش مو، می‌تواند به‌طور جدی ناراحت کننده باشد. دانستن اینکه چه چیزی باعث این مشکل می‌شود در مدیریت شرایط و جلوگیری از آسیب‌های غیرقابل جبران در آینده ضروری است.

 

خارش پوست سر همراه با ریزش مو بسیار ناراحت کننده است، در عین حال باعث نگرانی مخصوصا در زنان می‌شود. با این حال[bt_highlight]، ریزش مو[/bt_highlight] ناشی از خارش دائمی نیست و پس از درمان، مو دوباره رشد می‌کند، شما به‌طور متوسط روزانه 100 مو از دست می‌دهید. اگر ریزش مو همراه با خارش شدید باشد، نباید این وضعیت را نادیده گرفت.

 

روش‌هایی برای کمک به پیشگیری از ریزش مو وجود دارند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

– پرهیز از خاراندن بیش از حد پوست سر

– استفاده از شامپوهای ملایم

– دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

– پرهیز از تماس مستقیم گرمای زیاد با پوست سر

– کاهش مواجهه با مواد شیمیایی موجود در رنگ‌های مو، شامپوها، نرم کننده‌ها و ماسک‌ها

– تمیز و خشک نگه داشتن مو

– ماساژ پوست سر برای کمک به بهبود گردش خون به سمت فولیکول‌های مو

– دنبال کردن برنامه‌های درمانی برای مشکلات سلامت موجود مانند سوریازیس یا دیگر اختلالات خودایمنی

 

علت خارش سر و ریزش مو و نحوه درمان

ریزش مو ناشی از خارش دائمی نیست

 

علل ریزش مو به دلیل خارش پوست سر

 

خشکی پوست سر

اگر پوست سر شما به صورت طبیعی خشک است، خارش سر می‌تواند از اصلی‌ترین علائم آن باشد. همان‌طور که پوست خشک بدن، صورت و دست موجب خارش می‌شود، خشکی پوست سر هم خارش به همراه دارد.

 

فولیکولیت

فولیکولیت به التهاب فولیکول مو گفته می‌شود. دلایل شایع فولیکولیت شامل عفونت‌های باکتریایی یا قارچی می‌شوند. عفونت می‌تواند افزون بر خارش موجب ریزش موی موقت شود.

 

سوریازیس

سوریازیس یک اختلال خودایمنی است که موجب بروز وصله‌های خشک و قرمز روی پوست می‌شود که با پوسته‌های نقره‌ای پوشیده شده اند. سوریازیس می‌تواند روی پوست سر نیز شکل بگیرد و اغلب خارش‌دار است.

 

ریزش مو ممکن است به واسطه خاراندن وصله های سوریازیس رخ دهد. در حال حاضر، درمان خاصی برای سوریازیس وجود ندارد و افراد مبتلا می‌توانند برای مدیریت علائم به پزشک مراجعه کنند.

اینجا هم میتوانید بیشتر در مورد این مطلب بخوانید:  علل نازک شدن موی سر

 

لیکن پلانوپیلاریس

لیکن پلانوپیلاریس شرایطی است که موجب التهاب پوست سر می‌شود. دانشمندان بر این باورند که لیکن پلانوپیلاریس به واسطه در معرض خطر قرار گرفتن سیستم ایمنی یا ضعف آن رخ می‌دهد. این شرایط می‌تواند موجب خارش، پوسته پوسته شدن پوست و ریزش مو شود.

 

شوره سر یا درماتیت شوره‌ای

شوره مو یکی از رایج‌ترین مشکلات سر برای ایجاد خارش‌های احتمالی است. اگر دلیل خارش سر شما شوره است، باید بدانید که روش‌های مختلفی برای درمان شوره سر در پیش رویتان قرار دارد. بسیاری از محصولات درون بازار برای حل مشکل شوره موی سر تولید می‌شوند تا بتوانند علائم را از بین ببرند.

 

شوره سر که در واقع به نام بیماری درماتیت شوره‌ای یا سبوره‌ای شناخته می‌شود، در اثر رشد بیش از حد میکروب مالاسزیا به وجود می‌آید. پوسته سر در حالت طبیعی محل رشد این میکروب است ولی زمانی که شوره اتفاق می‌افتد، جمعیت میکروب مالاسزیا غیر قابل کنترل می‌شود. شوره سر یکی از علائم رایج در پوسته سر چرب است. پس اگر پوسته سر شما خشک ولی پوسته‌پوسته است، علت خارش سر شما شوره نخواهد بود. باید این نکته هم ذکر کرد که به این دلیل گفته می‌شود پوسته سر چرب دلیل شوره است که میکروب مالاسزیا در محیط روغنی رشد پیدا می‌کنند. شوره سر می‌تواند همه ناحیه‌های چرب پوست که دارای فولیکول مو هستند را تحت تأثیر قرار دهد. حتی ممکن است شوره ابرو یا شوره روی پوست صورت هم دیده شود. در برخی موارد شوره سر و ريزش مو جدایی‌ناپذیر هستند.

 

کرم حلقه‌ای پوست سر

کرم حلقه‌ای یک عفونت قارچی است که موجب راش پوستی قرمز و خارش‌دار می‌شود. کرم حلقه‌ای و دیگر عفونت‌های قارچی می‌توانند فولیکول‌های مو را تضعیف کنند و ریزش مو را موجب شوند. افراد مبتلا به کرم حلقه‌ای ممکن است با ریزش مو تکه تکه روی پوست سر خود مواجه شوند. کرم‌های ضد قارچ تجویزی می‌توانند به درمان کرم حلقه ای پوست سر کمک کنند و پس از بهبودی مو دوباره رشد خواهد کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *