کاشت مو و عوارض آن

کاشت مو و عوارض آن

کاشت مو و عوارض آن

 کاشت مو و عوارض آن

کاشت مو و عوارض آن

بی مویی معضل جامعه امروزیی است که بسیاری از جوانان گریبانگیر این مشکل هستند و برخی از اشخاص از نداشتن مو گله دارند  تا جاییکه بر اعصاب و روانشان تاثیر میگذارد و به هر دارو و درمانی برای معالجه بی مویی رفته اند و پولهای هنگفتی را خرج کرده اند

طاسی مو در کنار بسیاری از جراحیهای زیبایی و پلاستیک به یکی از اعمال رایج تبدیل شده است؛ چرا که در بین برخی مردم و بخصوص جوانان داشتن چهره زیبا نوعی ضرورت محسوب میشود و نداشتن ظاهری مطلوب آنان را دچار مشکلات اجتماعی و ضعفهای شخصیتی، افسردگی و اضطراب میکند. در چنین شرایطی این افراد حاضرند با توجه به بودجه خود به هر مرکز درمانی مجاز و غیرمجاز مراجعه کرده تا مشکل خود را حل کنند و همین مساله شرایط مساعدی را برای ظهور و گسترش روزافزون مراکز و افراد سودجو فراهم میکند.

کاشت مو و عوارض آن

نظارت کافی نداشتن توسط نهادهای مسوول از یک سو و وجود تبلیغات دروغین و ادعاهای کاذب برخی موسسهها و انستیتوهای ترمیم و کاشت مو از سوی دیگر، باعث افزایش روزافزون تقاضای عمومی برای داشتن چهره زیبا با موهای پرپشت و به وجود آمدن مراکزی شده که نه تنها مشکل بیمویی مراجعان خود را حل نمیکنند، بلکه خسارتهای مالی و بهداشتی بسیاری به آنها وارد میکنند. به طور متوسط هر فرد روزانه ۱۰۰ تار موی خود را از دست میدهد که این یک مساله طبیعی است، ولی هر گاه ریزش مو از این میزان فراتر رود، باعث کچلی یا بیمویی میشود که یک بیماری محسوب میشود. عوامل متعددی باعث این بیماری میشود و مهمترین آنها، افزایش سن و تغییرات هورمونی و سابقه خانوادگی افراد است. البته ریزش مو میتواند در نتیجه عوامل خارجی مانند کمبود ویتامینها، شوره سر، استفاده از برخی داروها، شیمی درمانی، زدن برخی واکسنها، فقر آهن، مشکلات تیروئید، تب و… ایجاد شود و با برطرف شدن هر یک از این عوامل خارجی، ریزش مو متوقف میشود و رویش مو به حالت طبیعی درمیآید.
در گام اول پزشک متخصص هنگام مراجعه بیمار اقدامات تشخیصی لازم را انجام میدهد تا نوع ریزش مو مشخص شود. در خیلی از موارد درمان دارویی در توقف ریزش مو موثر است. در مواردی که از درمان دارویی برای رفع ریزش مو نتوان کمک گرفت، روش کاشت مو مطرح میشود؛ البته باید توجه داشت که [bt_highlight]کاشت مو[/bt_highlight] آخرین راه درمان است و نباید بسرعت و بدون مشورت با پزشک متخصص اقدام به کاشت مو کرد.

 

کاشت مو و عوارض آن
تاکنون روشهای مختلفی برای درمان طاسی مطرح شده است، از جمله مهمترین این روشها پیوند موست که با تکنیکهای مختلفی صورت میگیرد. با توجه به مشخصات بیمار که ناحیه دهنده و ناحیه گیرنده وی چه مقدار باشد، پزشک از موثرترین روش استفاده میکند.
استفاده از روش خاص نمیتواند با توجه به نظر بیمار باشد، بلکه تشخیص نهایی به عهده پزشک است تا به بهترین نتیجه که همان بازسازی مو و ایجاد ظاهری طبیعی است، به دست آید.
بتازگی روش درمانی جدیدی در سطح جهان مطرح شده که کاشت سلولهای بنیادی فولیکول موست. این روش هنوز به صورت عملی روی انسان انجام نشده و در مرحله تحقیق و بررسی در آزمایشگاههاست و هیچ گزارش مستند علمی تایید شده در دنیا مبتنی بر این که یک مو در آزمایشگاه از طریق یک سلول تکثیر یافته و به انسان پیوند زده شده و مشکلی برای شخص ایجاد نشده، وجود ندارد. عوارض احتمالی ناشی از عمل پیوند مو گاهی بر اثر نداشتن تبحر و دانش کافی پزشک یا فرد انجامدهنده این عمل ایجاد میشود که معمولا این عوارض میتواند از یک عفونت ساده شروع و به عفونت وسیع و گاهی عفونت تمام بدن یا خونریزی شدید و حتی مننژیت ختم شود و در نهایت سلامت شخص را تهدید کند و در طولانیمدت حتی دیده شده که موهای کاشته شده درنیامده و محل کاشت مو دچار اسکار و جوشگاه شده و ظاهر بدی را ایجاد کرده است. در مواردی که عمل پیوند مو از سوی پزشک متخصص متبحر انجام شود، ممکن است عوارضی که غیرقابل پیشبینی بوده به وجود آید، ولی قابل کنترل هستند.
عوارض طبیعی و زودرس این عمل ورم سر و صورت، عفونت و ایجاد دملها و فولیکولید یا جوش چرکی و تب هستند. از عوارض دیررس آن میتوان به قطع شدن رشتههای عصبی یا شریان و رگ، بیحسی، رشد نکردن موهای کاشته شده و عوارض زیبایی اشاره کرد. از اینجا میتوان به حساس بودن این عمل پی برد که اگر به وسیله افراد غیرمتخصص و کمتجربه صورت گیرد تا چه اندازه میتواند خطرناک و دردسرساز باشد.

اینجا هم میتوانید بیشتر در مورد این مطلب بخوانید:  دلیل خرد شدن و شکنندگی موها چیست

 

کاشت مو و عوارض آن

اهمیت مشاوره پیش از عمل کاشت مو
پزشک متخصص در صورتی که تشخیص داد ریزش مو با دارودرمانی برطرف نمیشود و فرد مناسب کاشت موست باید پیش از عمل آگاهیهای لازم در ارتباط با توانمندی خود از نظر تجارب کاری، شمای کلی بیمار بعد از عمل که به چه صورت درخواهد آمد را به وی بدهد؛ چرا که برخی بیماران بعد از عمل از نتیجه به دست آمده رضایت کافی ندارند و اظهار میکنند که اگر میدانستم نتیجه چنین خواهد شد هرگز این کار را نمیکردم. پیش از عمل پزشک باید از سلامت کامل بیمار خود اطمینان داشته باشد و از نظر پزشکی بررسی کامل شود. فشارخون، ناراحتی قلبی و بیماریهای دیگر میتوانند از عوامل بازدارنده عمل کاشت مو باشد. عمل کاشت مو حتما باید در مراکزی که همه امکانات و تجهیزات لازم جراحی کاشت مو را دارند، صورت گیرد تا در صورت بروز هرگونه حادثه غیرقابل پیشبینی و ناگوار به منظور حفظ جان بیمار اقدامات لازم انجام شود.

 

 

پیوند مو به چه افرادی توصیه میشود؟
افرادی که بخش عظیمی از موهایشان ریخته و طاس شدهاند یا به حدی موهایشان را از دست دادهاند که نمای طاسی دارند، گزینه مناسب برای کاشت مو هستند؛ ولی کسانی که دارای موهای کمپشت هستند (چه زن و چه مرد) کاندید مناسب برای کاشت مو نیستند. سن نیز برای انجام این عمل بسیار مهم است. هرچه سن فرد بالاتر باشد، بهتر است. عمل پیوند مو زیر ۲۸ سال معمولا توصیه نمیشود؛ چراکه ممکن است موهای طبیعی شخص به مرور زمان بریزد و موهای کاشته شده، باقی بمانند و ظاهر بدی برای فرد ایجاد کنند؛ ولی در افرادی که دچار سوختگی شده یا تصادف کردهاند یا کسی که مثلا در ۲۰ سالگی بیشتر موهایش را از دست داده و طاس شده، بهتر است هرچه زودتر عمل کاشت مو در موردشان انجام شود.ایران جزو نخستین کشورهای دارای متقاضیان بیشمار جراحیهای زیبایی است. از عواملی که باعث افزایش روزافزون متقاضیان استفاده از روشهای نوین جراحی زیبایی از جمله کاشت مو شده، میتوان به نداشتن اعتماد به نفس برخی مردم جامعه و بخصوص جوانان نسبت به زیبایی خود و این که ارزشهای والای انسانی مانند اخلاق، دانش، جایگاه اجتماعی و… جای خودشان را به مد و ظاهر و چهره زیبا داده و برخی داشتن ظاهر زیبا را به معنی داشتن شخصیت و قابل پذیرش بودن در اجتماع تعبیر میکنند، اشاره کرد؛ اما آیا کاشتن چند تار موی کوچک آن هم به روشهای مشکل و هزینههای بالا میتواند متضمن خوشبختی و سعادت افراد باشد؟!

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *